Skolflygning

Skolflygning sker genom att någon av nedanstående personer kontaktas antingen via email eller telefon. Axel är ofta på fältet på torsdagskvällarna under sommaren när det är bra väder. Det går så klart bra att bara säga till att man vill skolflyga då. Annars, för bokning, kontakta:

  • Axel Brinkeby:
    E-mail: axel brinkeby at gmail.com

Sedan våren 2021 har kubben införskaffat ett nytt skolflygplan. En Multiplex FunCub. Modellen är ca 140 cm i spännvidd och väger ca 1.5 Kg. Den är mycket lättflygen och klarar även lite vind. Batteriet räcker för upp till 20 minuters flygtid åt gången. Eftersom modellen har skev, höjd och sidroder styrs den på samma sätt som större och mer avancerade flygplan. 

Flygningen sker med dubbelkommando. Läraren kan när som helst ta över kontrollen över flygplanet för att minimera risken för krascher. Som medlem i FK Gamen får du möjlighet att lära dig flyga med skolflygplanet. Till att börja med får du lära dig att hantera flygplanet i luften, träna på att göra kontrollerade svängar och hålla jämn höjd mm. När du kommit så långt går det också bra att träna på starter och landningar, och att hantera flygplanet på marken. 

Skolflyget kan fungera som ett sätt för nybörjare som vill prova på att spaka för första gången. Skolflygplanet kan också användas för dig som redan känner att du kan flyga, men som kanske vill träna på lite mer avancerade manövrar. Kanske vill du lära dig lite akrobat-flygning så som rollar och loopingar, eller kanske träna på precisionslandningar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar